2019-04-01
Olivia, Larz och Gustav imponerade stort i världens tuffaste skidlopp

Från NA:

"Tänk dig att åka tio mil i brutal motvind och veta att du har tolv mil kvar att köra. Det här var ingenting som stoppade Olivia Hansson från Fjugesta när hon kom trea i 22 mil långa Nordenskiöldsloppet.
– Jag kände mig stark hela vägen, säger 23-åringen.

SVT Nyheter Örebro träffade en förväntansfull Olivia Hansson inför årets tuffaste prövning. När vi når henne dagen efter 22 mils skidåkning ger hon ett oförskämt piggt intryck, även om kroppen är mör.

– Jag känner mig lite sliten och har tagit ledigt från jobbet imorgon. Nu blir det att vila från träning i en vecka, säger hon.

Bränner 12 000 kalorier
Sammanlagt förbränner skidåkarna cirka 12 000 kalorier under Nordenskiöldsloppet och det krävs både psyke och matlust för att klara uppgiften

– Det gäller att dricka och äta under hela loppet. Totalt finns 19 stationer med mackor, sportdryck, varm mat, blåbärssoppa med mera. Jag stannade bara till någon minut vid varje station eftersom jag ville ha flyt i åkningen, berättar Olivia Hansson.

Under 43 minuter per timme
Det gick också fort i år för Olivia som snittade varje mil under 43 minuter. Sluttiden 15 timmar och 40 minuter räckte till tredjeplats i damklassen.

– Jag är jättennöjd. Det gick väldigt bra på den andra delen efter att ha haft motvind första tio milen. Sista sju milen tryckte jag och Larz Andersson (klubbkompis i Karlslunds IF) på. Vi kände oss starka hela vägen, säger Olivia."

Deras placeringar
Olivia 3a
Gustav 13e
Larz 71a

Gryyymt!Skrivet av: Erik  Svensson


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Nils-olov Inlagt: 2019-04-02 kl 21:54
Är mycket imponerad av Olivias, Larz och Gustavs lopp! Tänker även på de tre sista åkarna i mål på över 28 timmars åkning.
[Tillbaka]