Arrangemang

Karlslunds IF skidor är en av de föreningar i Sverige som har flest deltagare i Vasaloppet. En bidragande orsak är de Vasaloppsresor och den service som klubben årligen erbjuder sina medlemmar i och runt Vasaloppet, en verksamhet som är mycket uppskattad av många medlemmar.

Redan 1968 hade Wadköpingsloppet som är ett klassiskt och omtyckt långlopp på skidor sin premiär. Idag sker start och mål vid Örebro skidstadion i Ånnaboda och loppet ingår idag som ett Visma Ski Classics Challengers-event. Trots ett antal dåliga vintrar har loppets genomförts varje år sedan 2001, förutom år 2021 då det ställdes in p.g.a. Corona-pandemin. En vacker vinterdag med god snötillgång vågar vi säga att loppet erbjuder en av Mellansveriges finaste naturupplevelser.

2018 hade Wadköpingslöpet nypremiär i ny tappning. Loppet genomförs på en publikvänlig bana och är kanske ett av Örebros tuffare terränglopp med start och mål vid Karlslunds motionscentral. Tävlingsklassen ingår även i Närkes Långloppscup.

Missa inte heller Tour de KIF. Ett antal träningstävlingar på skidor i Örebro där alla är välkomna att delta. Under barmarkssäsongen deltar även ett flertal klubbmedlemmar i den lokala rullskidcupen Moto Tour, som i motsats till övriga arrangemang inte arrangeras av Karlslunds IF skidor.

Här på webbsidan finns mer information om de arrangemang och tävlingar Karlslunds IF skidor årligen arrangerar: