Vasaloppet

När: 5-6 mars 2022 (lördag-söndag)
Var: Samling vid Haga Centrum, Örebro (karta/vägbeskrivning »)
Pris: 1 800 kr
Vad ingår:

  • Bussresa tur och retur Vasaloppet (Örebro-Sälen, Mora-Örebro)
  • Övernattning (grupplogi) lördag-söndag på SP Aktivitetscenter i Transtrand (skotercenter.se) – 3 km från starten
  • Hämtning av nummerlapp i Sälen
  • Vasaloppsbuffé lördag kväll
  • Frukostbuffé söndag morgon
  • Drickaservice på klubbens fem egna stationer efter banan

Observera att anmälan till själva skidloppet (Vasaloppet) inte ingår.

Anmälan till resan

Du anmäler dig till resan via formuläret nedan. Anmälan är bindande och så snart din anmälan är hanterad och godkänd kommer du få en avgiftsavisering till angiven e-postadress. Avgiften ska betalas med betalkort eller mot faktura enligt de anvisningar som framgår i aviseringen.

Anmälan till loppet

Du ansvarar själv för att anmäla dig till Vasaloppet och det gör du enklast via Vasaloppets webbsida (www.vasaloppet.se). Tänk på att kryssa i att nummerlappen ska hämtas i Sälen samt ange Karlslunds IF skidor (Karlslunds IF SF) som föreningstillhörighet. Har du inte angett Karlslunds IF skidor (Karlslunds IF SF) som klubb vid anmälan till Vasaloppet går det bra att ändra klubbtillhörighet på Vasaloppets hemsida för ditt lopp.

Bussresa

Bussen avgår från stora parkeringen vid Haga Centrum lördagen den 5 mars kl. 09:30. Var där i god tid innan för packning och avprickning. Vi gör ett kortare stopp i Lesjöfors där klubben bjuder på enklare fika och ett uppehåll i Malung för lunch (ingår inte i resans pris).

På söndagsmorgonen avgår bussen från SP Aktivitetscenter till Vasaloppsstarten ca kl. 06:00. Vill man komma till starten ännu tidigare är det fullt möjligt att gå till starten.

Efter målgång i Mora väntar bussarna på bussparkeringen. Första bussen avgår från Mora ca kl. 18.00 och den andra bussen avgår när alla våra åkare är i mål.

Grupplogi

Vi sover i en sovsal på SP Aktivitetscenter i Transtrand som ligger ca 3 km från starten. Där finns madrasser, täcken och kuddar, men du måste själv ta med lakan och örngott, alternativt sovsäck. Middag och frukost serveras vid förläggningen och ingår i priset.

Nummerlappar m.m.

Din nummerlapp kommer att hämtas på lördagen ett tag efter att vi ankommit till vårt boende. Funktionärerna hämtar nummerlappar till alla som åker med i bussen och som har angett sitt Vasa-ID till oss i samband med anmälan till resan. Ska du hämta ut nummerlappen själv, seeda dig eller göra namnändring på plats så följer du med till startplatsen i Sälen. Där finns också möjlighet att köpa sportkläder, valla m.m.

Avbokning

Vid avbokning kan klubben endast göra en återbetalning (exkl. administrationsavgift) om du eller klubben kan sälja resan till någon annan. Detta gäller oavsett orsak till avbokningen, även vid sjukdom/skada med läkarintyg.

Om Vasaloppet ställs in på grund av snöbrist, pandemi, eller annan händelse som klubben inte kan råda över återbetalas inte någon del av anmälningsavgiften. Detta på grund av att klubben har kostnader för resan som i sin tur inte återbetalas.

Klubben uppmanar dig att undersöka möjligheten att teckna avbokningsskydd via din hemförsäkring.

Vill du ha bättre startled till Vasaloppet?

Åk några seedningsgrundande tävlingar innan Vasaloppet. Då får du både bra träning och har chansen att komma längre fram i startleden. Vi i Karlslunds IF skidor arrangerar själva seedningsloppet Wadköpingsloppet som från och med i år ingår som ett Visma Ski Classics Challengers-event.

På Vasaloppets webbsida under ”seedning” kan du läsa om vilka regler och rutiner som gäller vid seedning.

Covid-19

Karlslunds IF skidor utgår ifrån att samtliga deltagare på vasaloppsresan 2022 är fullvaccinerade för Covid-19.

Övriga upplysningar

I februari kommer ytterligare information att skickas ut via e-post och publiceras på klubbens webbsida. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på vasaloppet@karlslundsif.org.

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Anmälningsformulär

Villkor

  • Aktiviteten kräver medlemskap i Karlslunds IF skidor. Genom att anmäla mig till aktiviteten godkänner jag att en medlemsavgift* tas ut för aktuell säsong, förutsatt att medlemsavgift inte redan är erlagd.
  • En administrationsavgift på 59 kr tillkommer.
  • Anmälan är bindande. Jag har läst och godkänner de villkor som gäller för betalning och avbokning enligt ovan.

*) 200 kr för senior och 100 kr för junior.