Våra grupper

Barn- och ungdomsträning

Barn- och ungdomsträningarna kommer säsongen 2023/2024 bedrivas i fem grupper i huvudsak från 6 år upp till 16 år.

Svart grupp

Ungdomar födda 2010 eller tidigare tränar mer för prestation inom skidåkning. Huvudfokus ligger på balans, koordination, teknik och kondition. Konditionsträningen får ett större fokus och en del pass är lite tuffare för den som vill det. Under barmarkspassen kommer vi gå och springa mycket med stavar, och när snön kommer tränar vi mycket på teknik i skidåkningen. Vi kommer även träna för att delta i ett antal tävlingar under vintern.

Blå grupp

Äldre barn födda i huvudsak 2011-2012 där lek och rörelse övergått mer mot träning för skidåkning. Huvudfokus ligger på balans, koordination, teknik och kondition. Under barmarkspassen kommer vi gå och springa mycket med stavar, och när snön kommer tränar vi mycket på teknik i skidåkningen. Vi kommer även träna för att delta i ett antal tävlingar under vintern.

Lila grupp

Barn födda i huvudsak 2013-2014 där det fortsatt är mycket fokus på lek och rörelse i olika former. Skillnaden mot de yngre barnen är att det görs övningar som ställer lite högre krav på att lyssna och ta till sig instruktioner, förflyttningarna i terrängen är lite längre och det är lite mer fokus på teknik.

Röd grupp

Barn födda i huvudsak 2014-2015 där det är fokus på lek och rörelse. Under barmarkspassen leker vi olika lekar och gör olika övningar som sedan återkommer när det blir snö, fast då gör vi dem med skidor under fötterna.

Grön grupp

Barn födda i huvudsak 2016-2017 där det är fokus på lek och rörelse. Under barmarkspassen leker vi olika lekar och gör olika övningar som sedan återkommer när det blir snö, fast då gör vi dem med skidor under fötterna.